جهت دریافت اطلاعات بیشتر در امور قیمت‌ الکتروموتور و مشاوره تخصصی خرید محصولات، همین حالا با هیپکو تماس بگیرید.

شماره تماس : 09122856616 – 33970218-021

الکتروموتور چیست؟

الکتروموتور نوعی ماشین است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. ایده کلی بر این اساس است که وقتی که یک هادی حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد نیرویی بر روی آن هادی حامل جریان از سوی میدان مغناطیسی اعمال می‌شود. اغلب موتورهای الکتریکی دوار هستند. اما موتور خطی هم وجود دارند. هر موتور الکتریکی دوار از دو بخش متحرک و محرک تشکیل شده‌است که به بخش متحرک روتور و به بخش ثابت که معمولا درون موتور قرار دارد استاتور یا ایستانه نیز می‌گویند. در یک موتور الکتریکی، روتور به علت گشتاوری که ناشی از نیروی است که توسط میدان مغناطیسی ایجاد شده در استاتور است به حول محور خود می‌چرخد هر الکتروموتور بر اساس ساختارش توسط برق جریان مستقیم DC و یا جریان متناوب AC تغذیه می‌گردد.

انواع الکتروموتور

الکتروموتور‌ها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع کاربرد آن در صنایع مختلف استفاده می‌گردند. از انواع الکتروموتور می‌توان به نوع تک فاز یا سه فاز اشاره کرد که هر کدام از دسته‌های نامبرده در دورهای مختلف و توان‌های متفاوت تولید می‌شوند. الکتروموتور ها بر اساس جنس بدنه و آلیاژ به‌کار رفته در ساخت آن‌ها نیز به دو دسته‌ی الکترو موتورهای چدنی و الکترو موتورهای آلومینیومی تقسیم می‌شوند.

الکتروموتور تک فاز

الکتروموتور تک فاز در صنایع مختلف کاربرد دارد و در صنایع کوچک بسیار پرکاربرد است. الکتروموتور تک فاز می‌تواند تک خازن یا دو خازن باشد، که الکتروموتور دو خازن را (رله ای) نیز می‌نامند. الکتروموتورهای تک فاز قابلیت راه‌اندازی با برق 220-230 ولت شهری با فرکانس 50-60 هرتز را دارا هستند. به عبارتی دیگر تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی در الکتروموتور تک فاز، توسط برق تکفاز 220 ولت انجام می‌شود. بیشترین موارد استفاده الکتروموتورهای تک فاز اغلب در مصارف خانگی، تجاری و تا حدی نیز در صنعت استفاده می‌شود. آن هم به این علت که جریان الکتریکی تک‌فاز بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی تر از سیستم سه فاز است. برق تک فاز در تمامی نقاط به راحتی در دسترس است و امکان بهره‌برداری آن بسیار ساده و در دسترس می‌باشد. اما در مقابل دسترسی به برق سه فاز مستلزم ایجاد بستری بسیار پرهزینه و نیازمند تکنولوژی می‌باشد. الکتروموتور تک‌فاز به لحاظ ساخت بسیار کم هزینه و ساده بوده و در تمامی لوازم خانگی کاربردی وسیع دارند.

اجزاء الکتروموتور‌ تک فاز

روتور

  • روتور بخش اصلی گردشی هر موتور القایی است که بار مکانیکی را از طریق شافت در مرکز الکتروموتوربه یکدیگر اتصال می‌دهد.

استاتور

  • استاتور بخش ثابت الکتروموتور تک فاز می‌باشد که در زیر پوسته الکتروموتور قرار داده شده‌است و تغذیه به قسمت استاتور اتصال داده می‌شود. استاتور الکتروموتور تک فاز به منظور حذف و کاهش تلفات ناشی از جریان گردابی دارای مهر و موم و لمینت شده است.
روتور الکتروموتور

روتور الکتروموتور

روتور چیست؟

روتور از چندین قطعه مجزای باریک فولادی که میانشان میله‌هایی از مس یا آلومینیم تعبیه شده ساخته شده‌است. در رایج‌ترین نوع روتور (روتور قفس سنجابی) این میله‌ها در انتهای خود به صورت الکتریکی و مکانیکی به وسیله حلقه‌هایی به هم متصل شده‌اند. تقریباً ۹۰ درصد از موتورهای القایی دارای روتور قفس سنجابی می‌باشند و این به خاطر آن است که این نوع روتور ساختی مستحکم و ساده دارد. روتور از هسته‌ای چند تکه استوانه‌ای با محوری که شکاف‌های موازی برای جا دادن رساناها درون آن دارد تشکیل شده‌است. هر شکاف یک میله مسی یا آلومینیومی یا آلیاژی را شامل می‌شود. میله‌های روتور دینام دقیقا با محور موازی نیستند.

در عوض به دو دلیل مهم مقدرای اریب نصب می‌شوند. دلیل اول آنکه الکتروموتور با کاهش صوت مغناطیسی بدون صدا کارکرده. دلیل دوم آن است که گرایش روتور موتور الکتریکی به هنگ کردن کمتر شود. دندانه‌‌های روتور به خاطر جذب مغناطیسی مستقیم تلاش می‌کنند که در مقابل دندانه‌های استاتور باقی بمانند. این اتفاق هنگامی می‌افتد که تعداد دندانه‌های روتور و استاتور برابر باشند. روتور به وسیله مهارهایی در دو انتها روی محور نصب شده؛ یک انتهای محور در حالت طبیعی برای انتقال نیرو بلندتر از طرف دیگر گرفته می‌شود. ممکن است بعضی موتورهای الکتریکی محوری فرعی در طرف دیگر برای اتصال دستگاه‌های حسگر وضعیت و سرعت داشته باشند.

استاتور چیست؟

استاتور چیست؟

استاتور چیست؟

استاتور از چندین صفحه باریک آلومینیمی یا آهنی سبک ساخته شده‌‌است. این قطعات به صورت یک سیلندر تو خالی به هم منگنه و محکم شده‌اند هسته استاتور را تشکیل می‌دهند. سیم پیچ‌هایی از سیم روکش‌دار در این شیارها قرار داده شده‌اند. هر دسته سیم پیچ با هسته‌ای که آن را فرا گرفته یک آهن‌ربای مغناطیسی (با دو پل) را برای کار کردن با تغذیه AC شکل می‌دهد. تعداد قطب‌های یک موتور القایی AC به اتصال درونی کلاف‌های سیم پیچی استاتور بستگی دارد. کلاف‌های سیم پیچی استاتور مستقیماً به منبع انرژی متصل‌اند. آن‌ها به صورتی متصل‌اند که با برقراری تغذیه AC یک میدان مغناطیسی چرخنده تولید می‌شود.

مزایای استفاده از الکترو موتور تک فاز :

  • نصب و راه اندازی آسان
  • کاربری ساده
  • ساخت وسایل خانگی بدون نیاز به کنتور سه فاز
  • ساخت دستگاه‌های صنعتی سبک توسط موتور تکفاز
  • معایب الکترو موتور تکفاز
  • مصرف بالا
  • استهلاک بالا
  • شدت جریان مصرفی نسبتا بالا
  • تعمیر و نگهداری پر هزینه
  • نیاز به خازن برای راه اندازی اولیه
  • عدم کنترل کامل ضربه استارت
  • راه اندازی اولیه بسیار پر مصرف
  • گشتار اولیه پایین

کاربرد الکتروموتورهای تک فاز :

  • انواع پمپ های خانگی
  • الکتروپمپ های سرکولاتور
  • الکتروپمپ های شوفاژ
  • الکتروموتورهای بالابر فروشگاهی
  • الکتروموتورهای چرثقیل های کوچک
  • الکتروموتور در ماشین لباسشویی
  • الکتروموتور در ماشین ظرفشویی

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در امور قیمت‌ الکتروموتور و مشاوره تخصصی خرید محصولات، همین حالا با هیپکو تماس بگیرید.

شماره تماس : 09122856616 – 33970218-021

الکتروموتور سه فاز

الکتروموتور سه فاز

الکتروموتور سه فاز

الکتروموتور سه فاز

الکتروموتور سه فاز به موتور‌های الکتریکی گفته می‌شود که بر خلاف الکتروموتور تک فاز که تنها از فاز و نول برای کارکرد بهره می‌گیرد، باید برای ایجاد نیروی مکانیکی به برق سه فاز متصل شود. این نوع الکتروموتور‌ها برای ایجاد نیروی مغناطیسی چرخان مورد نیاز، از اختلاف فاز موجود بین سه فاز تغذیه مجزا کمک می‌گیرد. همانطور که می‌دانید، الکتروموتور از روتور و استاتور تشکیل می‌شود. روتور که بخش دوار می‌باشد، از یک هسته‌ی مسی تشکیل شده و سیم پیچ‌ها روی آن پیچیده می‌شوند. میدان مغناطیسی دوار، باعث القای الکترو مغناطیس در روتور می‌شود و نهایتا جریان الکتریکی را ایجاد می‌نماید. به دنبال ایجاد شدن جریان الکتریکی در الکتروموتور سه فاز، الکتروموتور در جهت میدان مغناطیسی متعادل به گردش در آمده و نیروی مکانیکی به وجود می‌آورد. از آنجایی که الکتروموتور سه فاز، از سه فاز R، S، T برای عملکرد استفاده می‌کند، در نتیجه قادر است توان بیشتری نسبت به الکتروموتور تک فاز ایجاد نماید. این نوع الکتروموتور‌ها را از توان‌های بسیار پایین ( ۱ اسب ) تا توان‌های بسیار بالا ( چند صد اسب ) طراحی و تولید می‌کنند. همچنین بیشتر الکتروموتور‌های سه فاز، از نوع قفس سنجابی می‌باشند و با برخورداری از ویژگی هایی همچون کاربرد آسان، قیمت مقرون به صرفه، هزینه بهره برداری کم و استحکام مناسب و ظاهری مناسب از نظر طراحی، در بسیاری از صنایع بیشتر از سایر موتور‌های الکتریکی به کار برده می‌شوند.

مشخصات الکتروموتور سه فاز :

الکتروموتور‌های سه فاز با مداری مشابه مدار ترانسفورماتور سه فاز و با استفاده از القای میدان مغناطیسی حاصل از جریان سیم‌ها، نیروی مکانیکی را ایجاد خواهد کرد. در انواع مدل‌های الکتروموتور چینی، الکتروموتور زیمنس و …، سه فاز اصلی الکتروموتور سه فاز T، S و R نام دارد و به دلیل ایجاد نیروی مکانیکی در آن‌ها از طریق القای میدان مغناطیسی به آن‌ها موتور القایی نیز گفته می‌شود.

کاربرد الکتروموتور سه فاز :

الکتروموتور سه فاز یکی از انواع پرکاربرد الکتروموتور محسوب می‌شود و می‌توان از آن در بسیاری از صنایع نظیر صنایع خودروسازی، صنایع غذایی، دارویی، فولاد، کشاورزی و معادن، همچنین در صنایعی مانند صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع دریایی و … استفاده کرد.

انواع الکتروموتور سه فاز :

  • الکتروموتور سه فاز از نوع دو پل
  • اکتروموتور سه فاز از نوع ۴ پل
  • الکتروموتور سه فاز از نوع ۶ پل
  • الکتروموتور سه فاز نوع ۸ پل

الکتروموتورهای دو پل، معمولاَ در ساخت فن و هواکش استفاده می‌شود. سرعت آن‌ها ۳۰۰۰ دور بر دقیقه است. الکتروموتورهای ۴ پل، بسیار پرمصرف بوده و اغلب همراه یک گیربکس بکار می‌رود. الکتروموتورهای سه فاز ۶ پل و ۸ پل نیز از کم مصرف‌ترین انواع آنها هستند که تنها در موارد خاصی از آن استفاده می‌شود. الکتروموتورهای سه فاز در صنایع مختلفی چون: صنعت خودرو، صنایع دارویی، صنعت معدن، کشاورزی، صنایع دریایی، پتروشیمی، فولاد و … کاربرد دارند.

راهنمای خرید الکتروموتور سه فاز

راهنمای خرید الکتروموتور سه فاز

راهنمای خرید الکتروموتور سه فاز

  • تعدد و گستردگی استفاده از الکتروموتورهای سه فاز باعث می‌شود کارکردهای متفاوتی از آن‌ها را انتظار داشته باشیم. با توجه به کاربرد این وسیله در هر صنعت باید پس از انتخاب درست اقدام به خرید آن کرد. از مهم‌ترین متغیرهای انتخاب الکتروموتور سه فاز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • سرعت کارکرد یا دور موتور: سرعت یا دور موتور انواع الکتروموتور سه فاز، از جمله در مدل‌های چینی، معمولاً متغیر نبوده و یا به عبارت بهتر قابل تنظیم نیستند. اگر در زمینه کاری خود نیاز دارید از یک سرعت مشخص استفاده کنید و یا نیاز دارید که از سرعت‌های مختلفی در حین کار استفاده کنید، لازم است یک کنترل سرعت به دستگاه اضافه کنید.
  • گشتاور: گشتاور به سرعتی از دستگاه گفته می‌شود که در آن الکتروموتور و مشخصاَ الکتروموتور سه فاز بتواند بدون اصطکاک و بالاترین سرعت کار کند. در هر زمینه‌ای از کار و برای هر زمینه‌ای میزان خاصی از گشتاور لازم است.
  • توان: میزان توان دستگاه یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر انتخاب الکتروموتور است. هنگام انتخاب الکتروموتور همیشه حداکثر توان مورد نیاز خود را در هنگام انتخاب در نظر بگیرید.
  • چرخه کاردهی: به این معنی است که موتور تا چه میزان می‌تواند به صورت دائم و با رسیدن به حداکثر دمای کار، به کار ادامه دهد. اگر زمینه کاری شما به شکلی است که به ساعت‌های طولانی کار مداوم برای کار نیاز به فعالیت الکتروموتور دارید باید این فاکتور را در نظر بگیرید.
  • اندازه فریم و پیکربندی دستگاه: با توجه به محدودیت فضای کارگاه و یا واحد مورد نظر می‌توان انواع مختلفی از ابعاد الکتروموتور سه فاز را خریداری نمایید.
  • دمای محیط: دمای محیط به طور یقین بر کارکرد بهینه دستگاه تاثیرگذار می‌باشد. باید دقت کرد که کارکرد بهینه الکتروموتور انتخابی در چه دمایی است و یا دمای بسیار سرد و یا دمای بسیار بالا تاثیر بر کاربری آنچه تاثیراتی خواهد گذاشت.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در امور قیمت‌ الکتروموتور و مشاوره تخصصی خرید محصولات، همین حالا با هیپکو تماس بگیرید.

شماره تماس : 09122856616 – 33970218-021