همانطور که همه ماشین‌آلات، ابزارها و دیگر وسایلی که استفاده می‌کنیم به مرور زمان پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند، صنایع مختلف هم به مرور زمان، همان مسیر را طی کرده و به شدت پیشرفت کرده‌اند. یکی از پیشرفت‌های مهمی که در صنعت اتفاق افتاده، اختراع الکتروموتور است که نیازهای مهم و پرشماری را در صنایع مختلف برطرف کرده است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به کاربرد الکتروموتور در صنایع مختلف بپردازیم. 

 

موتور الکتریکی یا الکتروموتور چیست؟

یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین دستگاه‌های برقی که تقریبا در همه صنایع کاربرد دارد، الکتروموتور است. الکتروموتور در واقع یک ماشین الکتریکی است که به وسیله پدیده‌های الکترومغناطیسی، انرژی الکتریکی را گرفته و با استفاده از آن، انرژی مکانیکی تولید می‌کند. الکتروموتورها در انواع مختلفی موجود هستند که هر کدام از آنها در صنایع مختلف، کاربردهای متفاوتی دارند. 

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در امور قیمت‌ الکتروموتور و مشاوره تخصصی خرید محصولات، همین حالا با هیپکو تماس بگیرید.

شماره تماس : 09122856616 – 33970218-021

انواع الکتروموتور

انواع الکتروموتور

انواع الکتروموتور

الکتروموتورها به لحاظ نحوه قرار گرفتن هادی‌ها، میدان‌های مغناطیسی و میزان کنترلی که موتور می‌تواند بر سرعت، موقعیت و گشتاور مکانیکی خروجی ایجاد کنند به ۴ دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

 

  • الکتروموتورهای DC یا جریان مستقیم
  • الکتروموتورهای AC یا جریان متناوب
  • الکتروموتورهای سنکرون
  • الکتروموتورهای خاص

 

اجزای الکتروموتورها

الکتروموتورها معمولا دو بخش مکانیکی اصلی دارند که بخش اول استاتور نام دارد که حرکت ندارد و ثابت است. بخش دوم که حرکت دارد هم روتر است و این دو با هم میدان مغناطیسی ایجاد می‌کنند. وظیفه تولید میدان مغناطیسی نیز بر عهده آهنرباها است که در  نهایت از سیم پیچ عبور می‌نماید. از مهم‌ترین اجزای الکتروموتورها می‌توان به روتر، استاتور، بلبرینگ، آرمیچر و کموتاتور اشاره کرد. 

 

کاربرد انواع الکتروموتورها در صنعت

چنانچه پیش‌تر هم اشاره کردیم، الکتروموتورها در صنایع مختلف کاربردهای متعددی دارند و یکی از مهم‌ترین دستگاه‌های الکتریکی محسوب می‌شوند. از جمله مهم‌ترین کاربردهای الکتروموتورها در صنعت می‌توان به توربین‌ها، دمنده‌ها، فن‌های صنعتی، پمپ‌ها، ابزارهای برقی، دینام‌ها، کمپرسورها، کشتی‌ها، دستگاه‌های نورد، انتقال دهنده‌ها و کارخانه‌‌های کاغذسازی اشاره کرد.  

 

همچنین، الکتروموتورها یکی از ضروری‌ترین دستگاه‌ها در صنایع تولید تجهیزات تهویه هوا، خنک‌کننده‌ها، لوازم خانگی و وسایل نقلیه موتوری محسوب می‌شوند. از دیگر کاربردهای الکتروموتورها، استفاده از آنها در تجهیزات صنعتی مانند بالابرها، وینچ، کلاچ، ربات‌ها و آسیاب‌ها است. 

 

دیگر کاربردهای الکتروموتورها

اما موضوعی که اهمیت الکتروموتورها را دو چندان می‌کند، کاربردهای دیگر این دستگاه‌ها است. الکتروموتورها فقط در صنایع کاربرد ندارند و در ابزارآلاتی که ما در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می‌دهیم نیز به صورت گسترده استفاده می‌شوند. از جمله این کاربردها می‌توان به استفاده گسترده از این موتورهای الکتریکی در لوازم خانگی، اسباب‌ بازی‌های کودکان، خودروها، آسانسورها و بالابرها اشاره کرد. 

 

کاربرد الکتروموتور در لوازم خانگی

از الکتروموتورها استفاده ویژه‌ای نیز در لوازم خانگی می‌شود و بسیاری از لوازم خانگی پرکاربرد از این موتورهای الکتریکی بهره می‌برند. به طور مثال یکی از اولین و ساده‌ترین کاربردهای الکتروموتورهای تک فاز در پمپ آب و فن کولرهای آبی است. 

 

یکی دیگر از دستگاه‌های پرکاربردی که چند بار در هفته مورد استفاده قرار می‌دهیم، ماشین لباسشویی است که درون خود یک الکتروموتور دارد که به گیربکس قدرتمند متصل است و به واسطه چرخش، فرآیند شستشوی لباس‌ها را انجام می‌دهد. 

 

کاربرد مهم دیگری که الکتروموتورها دارند، چرخاندن گاز در لوله‌های انواع یخچال و فریزرهای خانگی یا صنعتی است.

 

پمپ‌های آب هم یکی از مهم‌ترین الکتروموتورها هستند که کاربردهای مختلفی از جمله پمپاژ آب به داخل لوله‌ها، چرخش آب گرم در پکیج‌ها و سیستم‌های دیگر گرمایشی داخلی، چرخش آب در شوفاژها، پمپ شناور برای تخلیه آب چاه‌های خانگی و پمپ‌های کف‌کش استخرها را دارند. 

 

از دیگر دستگاه‌هایی که از الکتروموتورها استفاده می‌کنند می‌توان به ساعت دیواری، هواکش‌های دستشویی‌ها و ماشین‌های ظرفشویی اشاره کرد. 

 

کاربردهای الکتروموتور در صنعت ساختمان

یکی دیگر از حوزه‌هایی که الکتروموتورها کاربرد بالایی در آن دارند، صنعت ساختمان است. الکتروموتورها از زمانی که ساختمان‌ها در حال ساخت هستند تا زمانی که مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند، کاربرد دارند. به طور مثال، بالابرهای ساختمانی که کارگرها برای جابه‌جایی مصالح به طبقات بالاتر استفاده می‌کنند یک نوع الکتروموتور به حساب می‌آیند. از دیگر کاربردهای الکتروموتورها در ساختمان‌ها می‌توان به پمپ‌های ویبره بتن، آسانسورها و درب‌های ریموتی اشاره کرد. 

 

از دیگر کاربردهای الکتروموتور در صنعت ساختمان، فرزهای سبک و سنگین، انواع دریل‌های برقی و چکش‌های برقی هستند. 

 

کاربرد الکتروموتورها در اسباب‌ بازی‌های کودکان

الکتروموتورها در اسباب‌ بازی‌ها هم کاربردهای فراوانی دارند. به طور مثال حرکت‌ ربات‌های اسباب بازی و چرخش چرخ های ماشین‌های شارژی کنترلی توسط الکتروموتور انجام می‌شوند. 

 

یکی دیگر از کاربردهای الکتروموتورها، استفاده از آنها در شهربازی‌ها است. تمامی حرکاتی که کشتی‌های پرنده، سینماهای سه بعدی و چهار بعدی و رنجر‌ها انجام می‌دهند توسط موتورهای الکتریکی صورت می‌گیرند. اسکوترهای برقی و موتورهای شارژی هم از دیگر دستگاه‌هایی هستند که کاربرد الکتروموتور در آنها به شدت بالا است. 

 

کاربرد الکتروموتورها در خودروها

الکتروموتورها در خودروها هم کاربردهای فراوانی دارند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سیستم برف پاک کن خودروها اشاره کرد. حرکت برف پاک کن‌ها از طریق یک موتور الکتریکی DC ایجاد می‌شود.

 

جمع بندی

الکتروموتور یک موتور الکتریکی است که با استفاده از انرژی الکتریکی، انرژی مکانیکی تولید می‌کند. این دستگاه‌ها انواع مختلفی دارند و بر اساس نحوه قرار گرفتن هادی‌ها، میدان‌های مغناطیسی و میزان کنترلی که موتور می‌تواند بر سرعت، موقعیت و گشتاور مکانیکی خروجی ایجاد کند، دسته بندی می‌شوند. 

الکتروموتورها در صنایع مختلف، کاربردهای فراوانی دارند و به عبارتی یکی از مهم‌ترین دستگاه‌های الکتریکی در صنعت محسوب می‌شوند. کاربرد الکتروموتور ها نیز بسته به نوع انرژی مکانیکی که تولید می‌کنند، متفاوت است. 

 

خرید الکتروموتور

چنانچه پیش‌تر هم چندین بار در این مطلب اشاره شد، الکتروموتور یک دستگاه مهم و حیاتی در اغلب صنایع فعال کشور است که برای خرید آن باید فاکتورهای مختلفی را مد نظر داشته باشیم. از جمله این فاکتورها می‌توان به موضوعات مهمی مانند سرعت الکتروموتور، گشتاور آن، اندازه، نوع الکتروموتور و قیمت آن اشاره کرد.

برای اینکه بتوانید الکتروموتور مورد نیاز و مرتبط با استفاده خودتان را تهیه کنید می‌توانید با مشاوران هیپکو تماس بگیرید و دستگاه مورد نظر خودتان را خریداری کنید.